Korkuteli Sürücü Kursları – Korkuteli Ehliyet Kursları

Korkuteli Sürücü Kursları – Korkuteli Ehliyet Kursları

Otomobil kullanmak isteyen sürücü adayının öncelikli olarak yapması gereken kullanacağı aracın sınıfına göre ehliyet başvurusu yapmaktır. Ehliyet başvurusu sürücü kurslarına yapılır. Her sürücü kursunun adaylara sunmuş olduğu imkanlar farklılık gösteriyor olsa da talep edilen evraklar aynıdır. Doğal olarak sürücü adayları ehliyet başvurusunu yaparken kendilerinden talep edilecek evrakları eksiksiz bir şekilde ve zamanında teslim etmesi gerekir. Aşağıda Korkuteli sürücü kursları kaydı yapılırken talep edilecek evraklar sıralanmıştır.

Kayıt için gerekli olan belgeler:

·         Nüfus Cüzdanı

·         2 Biometrik Fotoğraf.

·         Öğrenim Durum Belgesi (E-Devlet üzerinden alabilirsiniz)

·         Sağlık Raporu (Aile Hekiminizden alabilirsiniz)

·         Adli Sicil Kaydı (E-devlet üzerinden alabilirsiniz)

·         Kan Grubu Kartı

·         Evlilik Cüzdan Fotokopisi (Evli kadınlar, soyadı değişikliği olanlar için)

Yukarıdaki belgeleri temin eden sürücü adayları başvurularını yapabilirler. Ehliyeti olmadan araç kullanan birisi trafikte bu şekilde yakalandığında her ne kadar iyi araç kullanıyor olsalar da para cezasıyla karşı karşıya kalacaktır. Ehliyet alma işlemleri 2016 yılında yapılan düzenlemeyle birlikte biraz daha hızlandırılmıştır. Eskiden sürücüler 3 ayın üzerinde bir zamanda ehliyet alabiliyorken bugün 2 aylık bir süreçte ehliyet almak mümkün hale gelmiş durumdadır. Yeni tip ehliyetler, eski tip ehliyetlere göre daha farklı olduğu gibi sürücülerin her 5 yılda ya da 10 yılda ehliyetlerinin sınıflarına göre ehliyetlerini yenilemeleri gerekiyor. Yenilenmeyen ehliyetler hükmünü kaybedeceğinden dolayı alınmış bir ehliyeti de yeniden kaybetmek gibi bir durum söz konusu olacaktır. Ehliyet yenileme işlemlerinde en önemli belge ise sağlık raporudur. Bu raporun tekrar istenmesinin nedeni ise artık ehliyetlerin ömürlük olmamasıdır. Sürücülerin en son durumlarına göre ehliyetlerini güncellemeleri gerekir.

Korkuteli Sürücü Kursu – Korkuteli Ehliyet Kursu

Yukarıda belirtmiş olduğumuz durum çerçevesinde sürücü adayları kurs kaydını tamamladıktan sonra belirlenmiş zaman içerisinde kursa devam etmek zorundadır. Her ehliyet sınıfının programı birbirinden farklı olabilir. Dolayısıyla bu direksiyon eğitimlerine de etki edecektir. Örneğin; B sınıfı ehliyet aldığınızda göreceğiniz direksiyon dersi ve eğitim süresiyle D sınıfı ehliyet için alacağınız ders ve eğitim süresi birbirinden farklı olacaktır.

Kurs sürecini tamamlayan adaylar öğrendikleri bilgilerden sorumlu tutulur ve bunun test edilebilmesi için e-sınava girmeleri gerekir. Ehliyet sınavları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ve kontrolünde yapılır. Sınavdan geçmek isteyen bir adayının en az 70 ve üzerinde puan almaları gerekir. Altında puan alan adaylar ise 4 kez sınava girme hakkına sahiptir. Bu 4 kez de alınamazsa kurs süreci tekrardan başlar.

Korkuteli Direksiyon Dersi – Korkuteli Özel Direksiyon Dersi

Teorik eğitimler sonucunda sınavı geçen adaylar direksiyon eğitimlerine ve sınavına katılmak zorundadır. Direksiyon eğitimleri ehliyetin sınıfına göre saatlik belirlenir. Adaylar eğer bu saatlerin kendisine yetmeyeceğini düşünürse isteğe bağlı olarak özel direksiyon dersi de alabilirler.

Korkuteli Sürücü Kursu Fiyatları – Korkuteli Ehliyet Kursu Fiyatları

Tüm bu süreç zaman gerektirdiği gibi ekonomik olarak da göz önünde bulundurulması gerekir. Sürücü adayları kursa yazılmadan önce bulundukları yerdeki sürücü kurslarından fiyat alabilirler.

Korkuteli sürücü kursları listesine https://www.antalyasurucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.