Gazipaşa Sürücü Kursları – Gazipaşa Ehliyet Kursları

Gazipaşa Sürücü Kursları – Gazipaşa Ehliyet Kursları

Gazipaşa, Antalya’nın önemli ilçelerinden bir tanesidir. İlçe, diğer tatil merkezlerine göre daha küçük ve dar imkanlara sahip olsa da ziyaretçilerine farklı alternatifler sunabilir. Özellikle Antalya gibi bir yerde doğa turizmi denildiğinde Gazipaşa, mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunur.

Gazipaşa’nın önemli özelliklerinden birisi gezebileceğiniz yerlerin birbirine yakın olmasıdır. Dolayısıyla ister günübirlik olarak gelebiliyorsunuz isterseniz de bir iki gün yeterli olabilir. Bulunduğu konumdan dolayı günübirlik geziler için uygundur.

Gazipaşa’ya geldiğinizde görmeniz gereken yerlerin başında Selinus Antik Kenti bulunur. Burası ilçenin en eski yerleşim yerlerindendir. Koru mahallesinde bulunan bu antik kent, merkeze 3 kilometrelik mesafede yer alır. Antik kente ister özel aracınızla isterseniz toplu taşıma araçlarıyla gidebiliyorsunuz.

Gazipaşa Ehliyet Kursu- Gazipaşa Sürücü Kursu

Antik kent, M.Ö. 6. yüzyılda inşa edilmiş ve bugün halen dimdik ayakta kalmayı başarmıştır. Burası konumundan dolayı oldukça önemli bir yerdi ve bir dönem liman kenti olarak da kullanılmıştır. Antik kent içinde bulunan yapılara baktığımızda Roma, Bizans, Selçuklu ve Helenistik döneme ait olduğu görülebilir.

Gazipaşa’ya geldiğinizde görmeniz gereken yerlerden birisi de Yalan Dünya Mağarası’dır. Burası bölgenin doğal güzellikleri açsından dikkat çeker. İlçenin merkezine yakın mesafede bulunan bu mağara görülmesi gereken yerler arasında bulunur. Mağarada yapılan çalışmalarda bugün bile mağaranın oluşumunu devam ettirdiği tespit edilmiştir. İçinde bulunan tünellerden mağarada farklı odalara erişim sağlanabilir. Uzunluğu 4 kilometreyi bulan mağaranın gezilebilecek alanı ise 450 metredir.

Gazipaşa Özel Direksiyon Kursu

Nephelis Antik Kenti, ilçe merkezine 16 kilometre uzaklıkta bulunur. Antik kente ulaşım özel araçla yapılabilir. Yol boyunca tabelalar takip edildiğinde antik kente ulaşmak oldukça basittir. Kilikyalılardan kalma olan bu yapının bölgede yapılmış kazılarda birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı öğrenilmiştir. Antik kente dışarıdan baktığınızda harabe görünümündedir.  

Gazipaşa’da bulunan doğal havuzlar, bölgenin güzelliğini ön plana çıkarır. Havuzlara özel araçla, taksi ya da toplu taşma araçlarıyla gidebilirsiniz. Havuzlar görünüm itibariyle Caretta Carettaların uğrak yerlerindendir.

Gazipaşa Sürücü Kursu Fiyatları

Gazipaşa’daki tarihi yapılar arasında Güney Kalesi Antik Kenti de bulunur. Burası ilçenin merkezine 20 kilometre uzaklıktadır. Araçla gelip görebileceğiniz bir yerdir. Antik kente geldiğinizde hem doğa hem de tarihi bir gezi yapabilme imkanı yakalıyorsunuz. 

Gazipaşa ilçesinde bulunan balıkçı barınağı ise içerisinde sosyal tesislerin bulunduğu gününüzü balık tutarak ve dinlenerek geçirebileceğiniz güzel bir yerdir. Burası küçük teknelerin liman olarak kullandıkları bir yerdir.

Gazipaşa, turizm anlamında Antalya’nın diğer ilçelerinden biraz daha geride, fakat güzelliğiyle buraya gelenlerinde tekrar gelmek istedikleri bir yer olmuştur. Günübirlik geziler için ideal denilecek olan ilçeyi daha önce görmediyseniz çok şey kaçırmışsınız diyebiliriz.

Gazipaşa’ya gelenler denize girmek için halk plajını da tercih edebilir. Özellikle ilçeye 80 kilometre uzakta bulunan Anamur Halk Plajı, insanların yoğun olarak bulundukları bir merkezdir.

Antalya Gazipaşa sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.antalyasurucukurslari.com/  adresinden ulaşabilirsiniz.